5 carti pe care sa le citesti in aceasta vara, recomandate de Barack Obama

Cu toate ca vara se apropie de sfarsit, mai este totusi o luna pana la terminarea ei, asa ca mai avem timp sa ne relaxam si sa ne delectam cu o carte buna.

Duminica, fostul presedinte american, a postat pe Facebook o lista cu cartile preferate din aceasta vara:

“Unul dintre momentele mele preferate vara este atunci cand decizi ce sa citesti atunci cand lucrurile se linistesc, fie ca este vorba despre o vacanta cu familia sau doar de o dupa-amiaza linistita. In aceasta vara am fost absorbit de romane noi, am recitit carti clasice si mi-am reafirmat credinta in capacitatea noastra de a merge impreuna inainte cand cautam adevarul”.

 

„Casatoria americana” de Tayari Jones

Publicat in februarie, acest best-seller a ajuns si in Oprah’s Book Club 2018. Romanul prezinta povestea de dragoste dintre Celestial si Roy care par sa aiba toata viata in fata lor – Roy este un barbat de afaceri plin de success, iar Celestial este artista. Dar viata lor linistita si frumoasa este curmata atunci cand Roy este acuzat de viol si condamnat la 12 ani de inchisoare. Va reusi dragoste lor sa treaca peste aceasta grea incercare?

 

 

„Lumina reflectoarelor” de Michael Ondaatje

Autorul celebrului roman “Pacientul englez”, ne prezinta viata a doi frati: Nathaniel, de 14 ani, si a surorii lui, Rachel, in Londra, imediat dupa cel de-al doilea Razboi Mondial si efectele pe termen lung pe care le are razboiul asupra familiei.

 

 

„Factualitatea” de Hans Rosling

Hans Rosling, stralucit lector de sanatate globala care a murit anul trecut, va ofera o cale de a intelege adevarurile de baza despre lume si ne arata de ce viata devine din ce in ce mai buna si unde trebuie sa mai facem imbunatatiri. Este un ultim cuvant potrivit al unui om genial si una dintre cele mai bune carti.

 

 

„Educat” de Tara Westover

Obama numeste memorialul lui Westover “remarcabil”, care detaliaza viata unei tinere crescuta intr-o familie de supravietuitori, izolata in muntii din Idaho, si care pune prima data piciorul intr-o clasa la varsta de 17 ani. Plina de ambitie, tanara reuseste sa obtina un doctorat la Universitatea Cambridge.

 

 

„O casa pentru domnul Biswas” de V.S. Naipaul

Moartea recenta a castigatorului premiului Nobel pentru pace l-a inspirat pe Obama sa reciteasca romanul lui Naipul, despre cresterea in Trinidad si provocarile identitatii post-coloniale.

 loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *