5 obiceiuri care iti prezic succesul

Robin Sharma spune ca aceste 5 obiceiuri ar trebui sa fie pentru fiecare din noi o procedura standard de la care sa nu ne abatem, pentru ca nu conteaza ce facem din cand in cand, ci ceea ce facem zi de zi.

Primul obicei sau ritual ar trebui sa fie:

 

  1. Obiceiul de a ne trezi foarte devreme.

 

Daca incepi dimineata devreme, atunci ai timp sa faci sport. Asta e foarte important pentru ca daca iti incepi ziua prin a transpira, atunci iti ridici rata metabolica si asta iti da mai multa energie. Iar cand vine vorba de productivitatea de peste zi, uneori energia poate fi mai importanta decat inteligenta.

Tot in primele ore ale diminetii e bine sa incepi prin a scrie in jurnal lucrurile care conteaza pentru tine, pentru ca asta te ajuta sa iti descoperi valorile care te reprezinta si pentru care esti dispus sa lupti.

Jurnalul te ajuta sa ramai conectat la obiectivele tale majore si daca faci aceasta trecere in revista a lor in fiecare dimineata, atunci esti mai optimist si mai increzator in tine insuti ca om.

 

 

  1. Obiceiul de a aloca o perioada de timp pentru ceva important.

 

Daca cineva iti vede calendarul va putea prezice cu usurinta daca vei avea sau nu succes in activitatea ta. Asta pentru ca ceea ce pui in calendar e ceea ce duci la bun sfarsit. E ceva magic in programarea activitatilor majore de peste zi. Pur si simplu te ajuta sa te mobilizezi, pentru ca, ordinea, disciplina si claritatea sunt necesare si suficiente pentru ca o persoana sa isi atinga obiectivul propus si sa isi aloce timpul necesar pentru reusita. E ca si cand ai avea o harta, un traseu, un plan dupa care iti ghidezi actiunile de peste zi.

E bine ca la sfarsitul fiecarei saptamani sa scrii intr-un jurnal sau pe o coala de hartie care sunt lucrurile pe care le vei face in saptamana care urmeaza.  Poti bloca timp pentru munca creativa, pentru masaj si spa, pentru orice este important pentru tine.

 

  1. Obiceiul de a face mai mult decat esti platit sa faci.

 

Traim intr-o societate in care nimeni nu vrea sa dea mai mult decat ceea ce e platit faca, nimeni nu isi mai da cu adevarat interesul sa produca ceva intr-o maniera excelenta, cu maiestrie si arta. Dar incercarea de a tinde catre excelenta si dorinta de a depune efortul necesar pentru aceasta sunt cheia unei vieti implinite. Daca esti intr-un restaurant azi, rar se intampla sa fii servit cu excelenta, daca faci o afacere, primesti de obicei mai putin decat ai platit. Solutia este insa sa mergi putin mai departe si sa livrezi calitate in orice faci. Trebuie sa devii indispensabil pentru firma in care lucrezi, spune Robin Sharma.

 

 

  1. Obiceiul de a invata. Fii asa numitul “Student de 60 de minute”

 

Scrie in jurnalul tau ceea ce inveti citind 60 de minute dintr-o carte, sau ascultand un audiobook timp de o ora. Traim intr-o lume fascinata de entertainment si nu ne dam seama cand a trecut timpul uitandu-ne peste fotografii pe Instagram.  Invatarea trebuie facuta zi de zi.

 

  1. Obiceiul de a reflecta zilnic

 

Sa escaladezi muntii e important, dar trebuie sa ai grija sa nu ii urci pe cei gresiti. Iar ca sa iti dai seama daca ceea ce faci e bine sau nu, trebuie sa reflectezi. Reflecteaza zi de zi, stai in liniste cu tine insuti si cugeta la ceea ce conteaza pentru tine. Intreaba-te: Care e acel singur proiect pe care daca l-as face in urmatoarele 3 luni  ar schimba pozitia mea pe piata muncii? Si in acele clipe de solitudine hotaraste-te sa faci ca proiectul sa fie dus la bun sfarsit si sa faci un pas inainte in cariera ta sau in viata ta personala.

 loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *