7 carti de calatorie care o sa te faca sa vrei sa pleci chiar acum in vacanta

Orice carte pe care o citești înseamnă, de fapt, o călătorie într-un univers nou, fie că e vorba despre o poveste fictivă sau inspirată din realitate. Există însă cărți care o să te facă pur și simplu să vrei să-ți pregătești bagajele și să pornești la drum. Iată câteva cărți de călătorie pe care merită cu adevărat să le citești.

 

On the Road – Jack Kerouac

On the Road este unul dintre romanele pe care trebuie să le citești chiar acum dacă ești pasionat de traveling. Cartea are la bază anii de călătorie prin America pe care Kerouac i-a făcut alături de prietenul său, Neal Cassady. Deși în roman personajele au alte nume, respectiv Sal Paradise și Dean Moriarty, On the Road o să te inspire cu siguranță, ba chiar există riscul să nu mai vrei să rămâi pentru prea mult timp într-un singur loc.

 

 

 

Eat, Pray, Love – Elizabeth Gilbert

Apărută în 2006, Eat, Pray, Love s-a transformat într-un fenomen global, iar în 2010 a apărut și un film cu același nume, care o are în rolul principal pe Julia Roberts. Cartea de călătorie spune povestea autoarei, Elizabeth Gilbert, care după un divorț și încă o relație eșuată, a decis să-și ia timpul de care are nevoie pentru a afla ce-și dorește cu adevărat de la viață. Și-a dat demisia de la locul de muncă, și-a vândut cam toate posesiile și a plecat la drum. Rezultatul? O poveste încântătoare care o să te facă și pe tine să vrei să pleci cât mai repede în lume.

 

 

 

Worldwalk – Steven Newman

Worldwalk este mai mult decât o carte de călătorie. Este un adevărat ghid pentru cei care vor să descopere lumea. La vârsta de 28 de ani, Steven Newman a decis să plece într-o călătorie prin lume pentru a-și demonstra că există oameni minunați peste tot. Fără să aibă sponsorizări și purtându-și bagajele în spate, Newman a vizitat 20 de țări în patru ani. Întregul său drum a fost făcut pe jos. O astfel de poveste impresionantă sigur o să te inspire și pe tine și o să-ți ofere sfaturile de călătorie de care ai nevoie.

 

 

 

The Cat Who Went to Paris – Peter Gethers

Dacă o pisică a ajuns la Paris, atunci tu poți să ajungi oriunde dorești. The Cat Who Went to Paris, este un roman simpatic care prezintă viața lui Peter Gethers alături de pisica sa. Cei doi au o relație aparte, iar felina îi devine companion chiar și atunci când acesta pleacă în călătorii. Atenție! Acest roman te poate face să-ți mărești familia cu cel puțin o pisică.

 

 

 

Vagabonding – Rolf Potts

Arta de a te transforma într-un vagabond expert care descoperă lumea este subiectul cărții de traveling  Vagabonding. Publicația pune accentul mai ales pe tipul de călătorie independentă, pe cont propriu, care te face să lași în urmă viața de zi cu zi și problemele cotidiene. De asemenea, e nevoie și de puțin curaj și spirit independent, iar Rolf Potts te poate învăța cum să-ți cultivi aceste calități.

 

 

 

How to Travel The World on $50 a Day – Matthew Kepnes

Trebuie să fim sinceri, cu toții ne dorim să vedem lumea, să descoperim locuri noi și să ne permitem să ne bucurăm în voie de orașele preferate. De cele mai multe ori asta înseamnă un buget destul de considerabil. Lucrurile nu trebuie să stea neapărat chiar așa. Cel puțin nu și dacă aplici filosofia lui Matthew Kepnes. Acesta a scris o întreagă carte cu sfaturi de călătorie despre cum să vezi lumea fără să cheltuiești mai mult de 50 de dolari pe zi, indiferent că ești în Australia, Franța sau Japonia. De asemenea, cartea de traveling te învață și cum să economisești în viața de zi cu zi, indiferent că pleci în vacanță sau nu.

 

 

 

How Not to Travel the World – Lauren Juliff

Avem o grămadă de cărți de traveling care ne dau o mulțime de sfaturi de călătorie, dar este nevoie și de una care să ne spună ce să nu facem atunci când vrem să plecăm la drum. Cartea lui Lauren Juliff, How Not to Travel the World se bazează pe experiențele personale ale autoarei care multă vreme s-a temut de ideea unei călătorii singură. Și-a luat inima în dinți și a făcut pasul cel mare, iar rezultatul este o carte amuzantă, care într-adevăr îți spune cum să nu călătorești.

 

 

 

Sursa: upfit.oneloading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *