7 motive pentru a bea cafea în fiecare zi

Câți dintre noi nu preferăm să ne bucurăm de aroma unei cafele tari în fiecare dimineață? Gustul bogat al licorii și energia pe care ne-o conferă fac din cafea o băutură ce creează dependență iar asta nu este neapărat un lucru rău. Potrivit nenumăratelor studii derulate de-a lungul timpului, cafeaua, și în special cea neagră, are nenumărate beneficii pentru sănătate.

 

 

Așadar, să vedem care sunt cele mai importante 7 motive pentru a bea cafea în fiecare zi.

 

1.Scade riscul de cancer de piele

Potrivit unui studiu derulat de-a lungul a 20 de ani la Universitatea Harvard s-a descoperit că femeile participante la studiu care au băut trei sau mai multe cești de cafea pe zi aveau mai puține șanse să dezvolte acest tip de cancer, față de femeile participante la studiu care nu au băut cafea deloc.

 

2.Reduce depresia

Cafeaua acționează ca un antidepresiv deoarece ajută la producerea noradrelinei și serotoninei în organism. În plus, starea de energie pe care o conferă oricui o consumă de dimineață acționează ca un imbold pentru persoanele cu voință mai scăzută.

 

3.Reduce stresul

Aroma puternică a cafelei are darul de a reduce starea de stres a celui care o consumă, spun alte studii derulate atât pe șoareci, cât și pe oameni. Se pare că aroma și gustul intens al acestei băuturi produce schimbări majore la nivelul creierului.

 

 

4.Reduce simptomele bolii Parkinson

Este un fapt dovedit, și publicat în revistele medicale de afară și la noi, că un consum regulat de cafea reduce tremuratul celor care suferă de boala Parkinson. În plus, aceasta reduce și riscul de a dezvolta boala, atunci când este consumată de persoane sănătoase.

 

5.Menține sănătatea ficatului

Mai ales dacă obișnuiești să bei alcool. Un alt studiu (cum altfel?) a concluzionat că persoanele care consumă cel puțin o cafea pe zi, au cu 20% mai puține șanse de a dezvolta ciroză hepatică (o boală gravă declanșată de obicei de consumul exagerat de alcool).

 

6.Scade riscul de diabet de tip 2

Un alt studiu, dedicat acestei afecțiuni, a arătat că șansele de a dezvolta diabet de tip 2 scad cu până la 50% pentru persoanele care consumă cel puțin patru cești de cafea pe zi. Evident, este vorba de cafea naturală, neagră. Și, în plus, trebuie știut că sunt și alte implicații pentru sănătate atunci când consumi atât de multă cafea zilnic, așa că trebuie să fii atent la ceea ce îți transmite organismul și să nu exagerezi dacă asta îți face rău.

 

7.Îmbunătățește performanțele sportive

Este cunoscut deja faptul că o cafea consumată înainte de antrenament îmbunătățește considerabil performanța din sala de fitness, având în vedere boost-ul de cofeină pe care îl dă organismului. Pe de altă parte, nu este recomandată cafeaua după antrenament deoarece poate afecta creșterea musculară.loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *