Cele mai frecvente greseli in aplicarea fondului de ten

Fiecare femeie are in trusa de cosmetice cel putin un fond de ten pe care il foloseste la fiecare machiaj. Acesta are rolul de a matifia tenul, de a uniformiza culoarea si de a da tenului un aspect placut, natural. Insa, in cazul in care alegerea si aplicarea unui fond de ten nu sunt realizate corespunzator, efectele fondului de ten sunt inverse, putand chiar sa afecteze tenul.

 

Cum pregatesc fata inainte de folosirea fondului de ten?

Pentru a se mentine sanatos, tenul trebuie ingrijit corespunzator in permanenta. Un prim aspect general este folosirea produselor de calitate, indiferent de operatiunea pe care o realizezi pe ten. Apoi, inainte de a aplica fondul de ten este necesar sa parcurgi toate etapele. In primul rand, tenul trebuie curatat, respectiv demachiat. Chiar daca nu esti machiata, tenul necesita demachiere pentru a-l curata si a inlatura toate impuritatile de pe piele. In caz contrar, odata cu aplicarea produselor cosmetice, aceste impuritati vor intra in piele si se vor transforma in puncte negre, incarcand tenul.

 

 

Cum aleg fondul de ten?

Alegerea fondului de ten nu este intotdeauna usoara. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi fondul de ten:

-Culoarea– in primul rand trebuie sa te asiguri ca fondul de ten are o culoare foarte apropiata de cea a tenului tau pentru a nu se creea diferente de nuanta intre fata si gat sau linia decolteului. Pentru a face asta este indicat sa testezi fondul de ten intr-o zi cu soare, la lumina naturala.

 

 

-Textura– fondul de ten se regaseste pe piata sub diferite texturi: lichid, baton, mineral, fara ulei, etc. Alegerea texturii fondului de ten se face pe principiul texturii opuse fata de cea a tenului tau. Spre exemplu, pentru un ten uscat este indicat un fond de ten cu textura uleioasa, lichid, care sa aiba si rol de hidratare, in timp ce pentru un ten gras este indicat un fond de ten solid, matifiant, care sa absoarba excesul de sebum secretat de piele.

-Aplicarea– tehnica de aplicare a fondului de ten este foarte importanta. Pentru a nu se creea diferente intre fata si gat, aplica fondul de ten si spre tample si pe zona gatului. De asemenea, foloseste cantitatea necesara de fond de ten si inlatura excesul deoarece acesta se va strange si va creea un aspect neplacut al fetei.

-Adaptarea la sezon– Asemenea hainelor, fondul de ten trebuie sa fie, si el, adaptat sezonului. In sezonul rece este indicat sa alegi un fond de ten mai hidratant, deoarece temperaturile scazute si vantul favorizeaza uscarea tenului, astfel ca un aport de hidratare oferit de fondul de ten va fi binevenit. In sezonul cald, este indicat sa alegi un fond de ten rezistent la apa pentru a se pastra in conditii optime si in mediul umed si in situatia in care transpiri.loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *