Cum te ajuta namolul la cresterea imunitatii

Imunitatea este o notiune de mare finete si trebuie tratata cu grija si cu echilibru. Pentru ca imunitatea reprezinta scutul de aparare al intregului nostru organism.

 

Insa ce stii tu despre imunitate si despre sistemul nostru imunitar? Ei bine, acesta este functional la nastere, insa nu la capacitate maxima. Deoarece, functia imunitara se dezvolta si devine mai sofisticata odata cu maturizarea sistemului si pe masura ce organismul invata sa se apere singur impotriva diferitilor invadatori straini numiti antigeni.

 

 

Si totusi, putem sa dam o mana de ajutor imunitatii organismului? Ba bine ca da. Si aici punctez metodele naturale. Una dintre ele este namolul de Sovata. „Acesta ajuta la cresterea imunitatii prin efectul de reglare neuro-psiho-imuno-endocrina mediat de hipotalamus”, spune medicul balneolog Suzana Pretorian. Iata cum mai exact. El are efecte fizice. „Temperatura namolului ediferita de cea a corpului (in general mai mare) si, astfel, stimuleaza receptorii nervosi din piele. Acestia induc vasodilatatie sau vasoconstrictie + vasodilatatie (in caz de aplicare de namol rece), precum si reactii la distanta mai complexe ce se transmit prin reteaua sistemului nervos”, puncteaza specialista de la Danubius Health Spa Resort. Si minunile nu se opresc aici.

 

Namolul are si efecte chimice, deoarece „substantele pe care le contine –  sare, bicarbonati, sulfati, hidrogen sulfurat, acizi humici, vitamine – au efect direct asupra pielii (emolient, antiinflamator), cat si de permeabilizare (pielea devine mai permisiva fata de transferul acestor substante catre tesutul subcutanat). Vasodilatatia amintita anterior permite captarea substantelor din tesutul subcutanat si transportul lor catre interiorul corpului, dar si detoxifierea profunda a tesuturilor, mergand pana la nivel intercelular dupa 5 zile de tratament.”, ne exlica Suzana Pretorian.

 

 

Si unde mai pui ca efectele namolului nu se opresc aici. El are si efecte ionice si electromagnetice. Prin intermediul apei din namol, dar si a apei biologice din si dintre celulele organsimului, respectiv a apei din fluidele circulante (sange, limfa) se modifica frecventa de vibratie a moleculelor din corp, in termeni simpli se „deblocheaza caile energetice” si  se „armonizeaza nivelele energetice din diferite tesuturi ale corpului”.

 

Ultimele pe lista, dar nu cele din urma sunt beneficiile psihice pe care le genereaza namolul asupra corpului uman. Si anume starea de bine pe care o induce. Armonizarea energetica complexa este transmisa de la nivelul hipotalamusului catre cortexul cerebral, care „constientizeaza”  starea de bine.

 

„Intr-un organism detoxifiat,  bine circulat/oxigenat, hranit, echilibrat energetic – celulele imune, cat si comunicarea dintre ele devin mult mai competenta, adica detecteaza mai prompt patrunderea unor agenti toxici/infectiosi. Si ii anihileaza mai eficient. In acelasi timp, acesta nici nu dezvolta reactii imune exagerate, hiperreactive sau aberante (ca in cazul bolilor autoimune – unde imunitatea aberanta ataca tesuturile proprii confundate cu molecule straine).

 

Un tratament cu namol de Sovata te face bine. Nu din prima, dar destul de repede. „Dupa o perioada de depresie imuna survenita de obicei in a 3-4-a zi de tratament, imunitatea incepe sa creasca. Astfel, la 2-3 saptamani post- tratament, ea este de cateva ori mai eficienta decat imediat inaintea tratamentului. Aceasta stare de imunitate crescuta se mentine pana la o jumatate de an post-tratament si chiar cativa ani.”, ne indica medicul balneolog.loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *