Doneaza rechizite si daruieste copiilor sansa la educatie!

Si in aceasta toamna, ECCO vrea sa faca diferenta si alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei desfasoara in perioada 22 august – 16 septembrie 2018 campania “Back to school 2018” in cadrul careia se vor colecta si distribui rechizite scolare pentru a ajuta ca si copiii cu posibilitati financiare reduse sa nu abandoneze scoala si sa duca la bun sfarsit anul scolar 2018/2019.

In Romania, unul din cinci copii abandoneaza scoala din cauza saraciei si a conditiilor precare de trai, iar fara educatie ei nu au nici o sansa la o viata mai buna, 18,5% din populatia tarii noastre cu varsta prescolara si scolara nu face parte din sistemul national de educatie. Potrivit statisticilor, 1,5% dintre elevii din invatamantul primar si gimnazial renunta la scoala, in vreme ce 7,9% dintre persoanele inscrise in institutiile postliceale parasesc sistemul educational.

 

 

In toate tarile unde isi desfasoara activitatea, ECCO se implica activ in comunitatile din care face parte. In Romania, brandul are o traditie de peste patru ani in colaborarea cu diverse organizatii in campanii sociale. Pentru ECCO, colaborarea cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei reprezinta o ocazie excelenta de a explora una dintre valorile de baza ale brandului – grija pentru copiii care au un start anevoios in viata.

 

In plus, ECCO ii va rasplati pe toti cei care vor dona rechizite cu o reducere de 20% la incaltamintea pentru copii. Pentru a beneficia de aceasta promotie se accepta donatii in rechizite scolare utile copiilor de tipul creioane, carioci, acuarele, caiete. Se accepta si penarul sau ghiozdanul folosit, dar curat si ingrijit.

Rechizitele adunate vor fi distribuite de catre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei beneficiarilor programului Fondul Special pentru Copii defavorizati cu rezultate bune la scoala. Anul trecut rechizitele donate au ajuns la 97 de copii din Bucuresti, Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Neamt, Teleorman, Bistrita, Dambovita si Bacau.

Anul acesta ne propunem sa ajungem la peste 600 de copii proveniti din centre de tip after school din Bucuresti, Ilfov, Ialomita, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Neamt, Teleorman, Bistrita, Maramures, Alba, Salaj, Bihor, Dambovita si Arges.

Cu o simpla donatie de rechizite putem cu totii ajuta copiii aflati in contexte sociale precare, cu venituri reduse, lasati in ingrijirea rudelor, cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire multi copii sau persoane cu handicap sever, din familii monoparentale, neglijati sau cu stare de sanatate in risc de a se deteriora. In schimbul fiecarei donatii, veti primi in schimb multe zambete si voie buna din partea copiilor bucurosi ca pot pasi plini de speranta in noul an scolar.

Doneaza pentru sansa lor la educatie!

 loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *