Regulile unui bun management al timpului

Esti mereu intrerupt din ceea ce faci si te intrebi la ce bun sa mai incerci sa iti organizezi timpul? Atunci inseamna ca nu ai un bun management al timpului in viata ta. Daca vrei sa ai mai multa libertate in viata de zi cu zi, atunci trebuie sa te concentrezi pe felul in care iti faci programul anual, trimestrial, lunar, saptamanal si zilnic.

 

Brendon Burchard spune ca tot managementul timpului incepe de la ce vrei sa obtii in viata, practic trebuie sa stii exact care sunt obiectivele tale majore. Trebuie sa fii atent pentru ca poate faci progrese, dar nu in ce priveste lucrurile importante din viata ta. Uita-te ca poate escaladezi niste ziduri, dar cele gresite, care nu te reprezinta cu adevarat.

 

 

Intreaba-te: Ce vreau in viata acum? Sunt trei categorii pe care e bine sa le ai in vedere atunci cand iti analizezi viata:

  1. Cine vrei sa fii, cum ai vrea sa fii, ce fel de om ai vrea sa devii?
  2. Apoi gandeste-te la obiectivele privind relatiile din viata ta. Cum vrei sa te porti cu cei din jur.
  3. Apoi sunt obiectivele privind cresterea ta, dezvoltarea ta ca om, ca profesionist intr-un anumit domeniu, specializarea ta.

 

Trebuie sa stii care sunt obiectivele vietii tale. Ai obiective anuale si obiective lunare. Nu incepe nici o luna din viata ta fara sa stii care va fi contributia ta in luna respectiva. La nivelul saptamanii, in fiecare saptamana trebuie sa ai timp pentru familie, pentru sport, pentru munca creativa, trebuie sa ai “blocuri” de timp, perioade de timp care sunt dedicate dezvoltarii abilitatilor tale de care ai nevoie pentru a progresa ca profesionist, ca specialist intr-un domeniu anume.

 

 

In ce priveste ziua, timpul trebuie planificat astfel. Te intrebi: Care sunt cele trei lucruri cu adevarat importante pe care trebuie sa le fac azi? Si incepi sa le faci inainte de a fi intrerupt de Youtube, Facebook si mailuri. Ce trebuie sa se intample azi, ce trebuie sa fac azi ca sa vad ca ma misc in directia obiectivelor pe care mi le propun. Daca nu faci asta atunci iti dai seama dupa 10 ani  ca n-ai facut nimic semnificativ si n-ai crescut in nici un fel.loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *