Stii ce jucarii sa cumperi copiilor de 2 ani?

Un copil de 2 ani nu mai este bebelus. Incepand cu aceasta varsta, el este un mic explorator care intampina anumite etape de dezvoltare pe care trebuie sa le treaca inainte sa implineasca 3 ani. Prin urmare, cele mai potrivite jucarii pentru copiii de 2 ani sunt cele care ii vor ajuta sa treaca spre urmatorul prag de cunoastere.

Pentru a face cea mai buna alegere trebuie sa ai in vedere ca jucariile respective sa ii ajute sa creasca puternici si agili din punct de vedere fizic, competenti mintal si cognitiv, stabili emotional si responsabili social.

 

 

Trebuie sa tii cont de faptul ca cel mic se bucura acum de o libertate abia descoperita, din moment ce nu trebuie sa mai depinda in totalitate de parintii sai pentru a putea invata diferite lucruri ce-l inconjoara. Din pacate, atentia lor este limitata si tind sa se plictiseasca foarte repede sau sa fie distrasi constant de alte lucruri. In medie, un copil de 2 ani poate sa fie atent pentru maxim 6 minute. Acest lucru poate reprezenta o adevarata provocare, mai ales atunci cand cautam sa-i cumparam jucarii; jucaria perfecta trebuie sa starneasca interesul copilului de 2 ani.

Este crucial sa alegi jucariile potrivite pentru copiii de 2 ani. Din fericire, sugestiile noastre te vor ajuta afli care sunt cele mai recomandate, dar si populare jucarii pentru aceasta varsta frageda a celor mici.

 

Tobe

Se spune ca muzica este buna pentru creier; cu un set de tobe, copilul tau va crea ritmurile muzicale proprii, lucru care il va stimula din acest punct de vedere. In plus, vorbim despre un adevarat exercitiu fizic, avand in vedere ca cel mic va canta la acest instrument muzical cu toata puterea. Diferitele sunete pe care le produce ii intaresc capacitatile senzoriale, precum si pe cele lingvistice si de comunicare.

 

 

Jucarii de tras

Nu este niciodata prea devreme sa-ti inveti copilul care este importanta unui animal de companie. Aceste jucarii pentru copiii de 2 ani ii ajuta sa inteleaga si sa invete mai multe despre necuvantatoare, precum si semnificatia mersului ca exercitiu fizic. Le promoveaza coordonarea si echilibrul, iar in acelasi timp ii ajuta sa-si dezvolte imaginatia.

 

 

Jucarii de construit

Aceste jucarii pentru copiii de 2 ani stimuleaza capacitatea de a rezolva probleme si incurajeaza creativitatea si imaginatia. In plus, sustin abilitatile motorii fine, inteligenta spatiala si coordonarea mana-ochi.

 

 

Trenulete

Copiii trebuie sa stie sa numere, insa acest lucru trebuie sa fie invatat intr-o maniera amuzanta, distractiva; un trenulet de jucarie ii poate ajuta in acest sens. Piesele colorate ale acestor jucarii le intareste puterea de recunoastere a culorilor, dar sunt si o modalitate foarte buna pentru stimularea abilitatilor motorii fine, a coordonarii mana-ochi, a imaginatiei si a inteligentei spatiale.

 loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *